

2018 北京市石景山区高二(上)期末

英 语

2018.1

单选			
1.Dancing with the feet is one	e thing, but dancing with the heart is	5	
A.one	B.other	C.others	D.another
2 Madam, when is the nex	t train?		
It at 5 this evening.			
A.was leaving	B.left	C.leaves	D.has left
3.The moonlight came in	_ the windows in the roof and lit up	my room.	
A.above	B.across	C.over	D.through
4.Last month we spent so mu	ch to have the roof, for it was	broken.	
A.replaced	B.replacing	C.to replace	D.being replaced
5you paid for the taxi	fare, please let me pay for our dinne	er.	
A.Until	B.Since	C.Unless	D.Although
6 Have I filled out the appl	ication correctly, Mr. Smith?		
Well, youone questi	on here.		
A.missed	B.miss	C.will miss	D.are missing
7. Going camping in the deser	t will not be enjoyableyou ha	ve prepared well.	
A.because	B.when	C.unless	D.until
8.My friend hasn't answered	my letter yet, and I for a reply		
A.waited	B.have waited	C.am waiting	D.will wait
9.We have a learning center_	kids do self-learning activities.		
A.which	B.when	C.whose	D.where
10.You should answer the que	estions the information on you	ır card.	
A.used	B.using	C.to use	D.being used
11.James was badly injured in	n the car accidentthat'she is	s absent today.	
A.that	B.what	C.how	D.why
12Is there a room available	e for tonight?		
Sorry, sir, but all the rooms	·		
A.have booked	B.have been booked	C.will book	D.will be booked
13.We'd better go now,	_we'll miss the train.		
A.but	B.so	C.or	D.thus
14.Yougive me a lift. I v	vant to walk home for exercise.		
A.needn't	B.couldn't	C.can't	D.mustn't
15is willing to volunte	er in the 2022 Beijing Winter Olymp	ics is welcome to join us.	
A.Whatever	B.Whoever	C.Whenever	D.Wherever
完形填空			
16			
I had an interesting question	n from my 10-year-old daughter Cla	aire. She asked me if I had a	lways been this confident. I
thought about it for a while a	nd gave her the best answer in term	s of my own personal develop	ment.
I was born and1 in a sr	mall town in Zambia. From a very yo	oung age I was encouraged to	2 the world and ask as
many questions as I could. N	Ny grandfather was a(n) <u>3</u> h	olding a high position in the	government, but he treated

官方微信公众号: bj-gaokao 咨询热线: 010-5751 5980

官方网站:<u>www.gaokzx.com</u> 微信客服:gaokzx2018



everyone with <u>4</u> like	ke what others did to him. And I o	often watched him <u>5</u> with peo	ople that way. As a child, I was
determined to be like hi	m <u>6</u> I grew up. I wanted	to make people feel good about_	and have meaningfu
conversations that would	8 people to take action and	I create a better world for everyone	
As an ordinary African gi	rl, I know what life had to <u>9</u>	And I also knew that I would h	ave some bad days as well as
good days. I saw this with	h my parents, as they <u>10</u> hi	d their feelings or situations. And fi	rom that, I had a <u>11</u> iew
of my reality.			
I tell Claire that my confi	dence comes from within and I ar	m bound to <u>12</u> moments who	en I'm worried about whether
things will work in my	13 , but I have the courage no	ot to give up on my dreams. It is th	e strong belief that I am good
enough and I can do it the	nat has had me going for the last	20 years. A bird sitting on a tree is	s never afraid that the branch
will <u>14</u> because its t	rust in not on the branch but on i	ts own <u>15</u> . Always believe in y	yourself.
1.A.called onB.taken inC.	brought upD.turned down		
2.A.conquer	B.change	C.rule	D.explore
3.A.clerkB.officialC.guard	D.servant		
4.A.respect	B.pride	C.justice	D.coldness
5.A.argue	B.reason	C.communicate	D.negotiate
6.A.before	B.until	C.if	D.when
7.A.themselves	B.herself	C.ourselves	D.himself
8.A.force	B.inspire	C.urge	D.attract
9.A.demand	B.reward	C.offer	D.compose
10.A.always	B.never	C.frequently	D.occasionally
11.A.balanced	B.casual	C.cautious	D.critical
12.A.remember	B.ignore	C.meet	D.appreciate
13.A.taste	B.sight	C.place	D.favor
14.A.grow	B.break	C.cross	D.bend
15.A.legs	B.feet	C.wings	D.eyes
阅读理解			
17			

Volunteer Day

What better way is there to enjoy your own hobbies while helping others at the same time? Come to Volunteer Day and choose which activity you'd like to join for the day. See below for a schedule of events on Volunteer Day.

Volunteer Day schedule:

- 7:30 a.m.: Meet at the Community(社区)Center for juice and bagels.
- 8:00-8:30 a.m.: Choose which activity you'd like to help with for the day.
- 8:30 a.m.: Board the bus to your activity site.
- 9:00 a.m.:-3:30 p.m.: Work as a volunteer.
- 3:30 p.m.: Board the bus that will take you back to the Community Center.

See below for a list of volunteer opportunities for Volunteer Day so you can begin thinking about which activity you might want to join,

A list of volunteer activities:

Paint houses: Do you enjoy making art? If so, this volunteer opportunity might be just right for you! Happy Homes is a local organization that provides home repairs for needy people in the form of painting. For elderly or physically disabled people who cannot do repairs to their homes, Happy Homes provides volunteer painters to repaint old homes, outside or in. Happy Homes also provides painters to create beautiful wall paintings inside schools or community centers.



Plant flowers: Do you enjoy being outside in nature? City Parks Association has many great opportunities for people who love to be outdoors. Help plant flowers and business in city parks, help lay paths at Cave Springs Park, or help pick up rubbish around the river banks. These activities are very active, so remember to be prepared with plenty of drinking water! Read to children: Do you enjoy with young children? Do you like books? Love and Learning is an organization that provides volunteers to help children with learning disabilities. Read books out loud to groups of children four to six years old, or read one-to-one with struggling readers seven to eight years old.

Play with animals: do you love animals? Lovely Friends is an organization that visits animal shelters and provides volunteers to spend time with the animals while their cages are cleaned. Play with puppies, snuggle with cats, or hand-feed rabbits.

(1)At what time do volunteers leave for their activity sites?
A.7:30 a.m.B.8:00 a.m.C.8:30 a.m.D.9:00 a.m.
(2)An outdoor lover probably takes part in
A.Plant flowersB.Paint housesC.Read to children.D.Play with animals
(3)What do Lovely Friends volunteers do?
A.Read books to children.
B.Spend time with animals.
C.Help plant bushes in parks.
D.Pick up garbage along the river.
(4)The purpose of the passage is to
A.educate children
B.attract volunteers
C.comfort the elderly
D.encourage the disabled
18
R

Around the world, there are about 7,000 National Parks. Most of them cover huge areas of land where nobody lives. However, the National Parks in England include places where people live and work, as well as wild areas where there are few human activities.

The National Parks in England are called "England's Breathing Spaces" because they are places where people can go to be in the open air, away from the dirt and noise of cities. They provide wonderful scenes of mountains, woods, grasslands and wetlands. And there are plenty of activities to do in all of the National Parks in England. Visitors can walk or ride bikes for fun. Many of the parks put on activities for families.

Every year there are about 110 million visitors to the parks, bringing many benefits(益处) to the areas. At the same time, it creates problem too. First, life can be difficult for local people. Car parks and roads are too crowded. Gift shops and cafes take the place of many everyday shops. Even house prices in some areas can become too high. Besides, country roads can be damaged, for too many people walk, cycle or ride horses on them. Roads can be rebuilt, but then they look less natural. Another big problem to the National Parks is litter. In the parks it is a danger to wild animals. Broken glass can also cause fires by focusing the rays of the sun. Such fires in wild places can be out of control.

▲ ? All National Parks in England are making more rules, which tell people how to take good care of their environment. If these rules are followed, the National Parks will be well kept and continue to give pleasure to many people for a very long time.

(1)Visitors to the National Parks in England can
A.give food to wild animals
B.drive cars on the grasslands



C.enjoy fresh air and peaceful time
D.have fun farming with local people
(2)The third paragraph mainly tells us
A.the problems of the National Parks
B.the pollution caused by visitors
C.the development of the National Parks
D.the benefits brought by visitors
(3) Which of the following is the best sentence to fill in the blank in Paragraph 4 ?
A.What can people get
B.How can people help
C.What are the National Parks like
D.How are the National Parks set up
(4)The passage is probably taken from the part of a magazine.
A.transport
B.wildlife
C.history
D.geography
19

In business, there's a speed difference: It's the difference between how important a firm's leaders say speed is to their competitive strategy and how fast the company actually moves. The difference is important regardless of industry and company size. Companies fearful of losing their competitive advantage spend much time and money looking for ways to pick up the speed.

In our study of 343 businesses, the companies that chose to go, go, go to try to gain an edge ended up with lower sales and operating incomes than those that paused at key moments to make sure they were on the right track. What's more, the firms that "slowed down to speed up" improved their top and bottom lines, averaging 40% higher sales and 52% higher operating incomes over a three-year period.

How did they disobey the laws of business physics, taking more time than competitors yet performing better? They thought differently about what "slower" and "faster" mean. Firms sometimes fail to understand the difference between operational speed (moving quickly) and strategic speed (reducing the time it takes to deliver value). Simply increasing the speed of production, for example, may be one way to try to reduce the speed difference. But that often leads to reduced value over time, in the form of lower-quality products and services.

In our study, higher-companies with strategic speed always made changes when necessary. They became more open to ideas and discussion. They encouraged new ways of thinking. And they allowed time to look back and learn. By contrast, performance suffered at firms that moved all the time, paid too much attention to improving efficiency, stuck to tested methods, didn't develop team spirit among their employees, and had little time thinking about changes.

Strategic speed serves as a kind of leadership. Teams that regularly take time to get things right, rather than plough ahead full bore, are more successful in meeting their business goals. That kind of strategy must come from the top.

(1) What does the underlined part "gain an edge" in Paragraph 2 mean?

A.Get an advantage.

B.Increase the speed

C.Reach the limit

D.Set a goal.

(2) What can we learn from the text?



A. How fast a firm moves depends on how big it is.

B. How competitive a firm is depends on what it produces.

C.Firms guided by strategic speed take time to make necessary changes.

D.Firms guided by operational speed take time to develop necessary team spirit

(3) According to the author, what is the key to deciding strategic speed?

A.Pausing at key moments.

B.The size of company.

C.The boss

D.The quality of the products.

(4) Which could be the best title for the text?

A.Improve Quality? Serve Better.

B.Deliver Value? Plough Ahead.

C.Reduce Time? Move Faster.

D.Need Speed? Slow Down

20

D

My doorbell rings. On the step, I find the elderly Chinese lady, small and slight, holding the hand of a little boy. In her other hand, she holds a paper carrier bag.

I know this lady. It is not her first visit. She is the boy's grandmother, and her daughter bought the house next door last October.

Her daughter, Nicole, speaks fluent English. But she is now in Shanghai, and her parents are here with the little boy. Nicole has obviously told her mother that I am having heart surgery soon, so her mother has decided I need more nutrients.

I know what is inside the bag—a thermos with hot soup and a stainless-steel container with rice, vegetables and either chicken, meat or shrimp, sometimes with a kind of pancake. This has become an almost-daily practice.

Communication between us is somewhat affected by the fact that she doesn't speak English and all I can say in Chinese is hello. Once, she brought an iPad as well as the food. She pointed to the screen, which displayed a message from her daughter telling me that mother wanted to know if the food was all right and whether it was too salty. I am not used to iPads, so she indicated I should go with her to her house. Then, she handed the iPad to her husband and almost immediately I found myself looking at Nicole in Shanghai and discussing her mother's cooking and salt intake. Instantly, tears welled in my eyes.

"Your mother just can't be bringing me meals like this all the time," I insisted. "I can hardly do dishes in return."

"Oh, no, Lucy." Nicole said. "Mum doesn't like western food. Don't worry about it; she has to cook for the three of them anyway, and she wants to do it."

The doorbell keeps ringing and there is the familiar brown paper earner bag, handed smilingly to me.

I am now working on some more Chinese words --- it's the least I can do after such a display of kindness.

"Thank you" is, of course, the first one. Somehow, it seems inadequate.

(1)The elderly Chinese lady Lucy regularly because_____

A.Lucy pays her to deliver food

B.she wants to make friends with Lucy

C.Lucy likes cooking Chinese food

D.she cares about Lucy's state of health

(2) Nicole's mum took an iPad to Lucy's home for _____.

A.communicating

B.displaying



C.cooking
D.chatting
(3)In this passage Lucy mainly expresses her
A.preference for the Chinese food
B.gratitude to the Chinese family
C.love of the advanced technology
D.affection for the Chinese language
七选五
21
At many Thanksgiving dinners, everyone around the table shares something they are thankful for. As we know, most can determine the control of
this easily. <u>1</u>
Be positive. No matter what happens, it's best to remember the good things. Find the bright side in bad situations an
push back against negative opinions. Also, do your best not to compare yourself to others. But when you're around other
give expression to what you like about them. 2
Accept the negative. At the same time, we can't pay no attention to bad things that have happened. We should learn from
mistakes3 Before we know it, we're thankful for negative things, too. Our mistakes can also make us humble (谦道
的), which is not all bad. Humble people have better relationships and see life's blessings much more clearly!
Acts of kindness. Thankful people know that it's much better to give than to receive. When you're thankful, you feel it
your duty to show love to others. Some people volunteer to help people in need4
5 By spending time with others, you show them how much they mean to you. But being thankful is also better
realized by spending time alone. When you're alone, you can think about the best parts of you day. You can list them ou
and think them over. You can find your way to make thanksgiving a part of your life. How wonderful it is! Just enjoy it even
day!
A.Use of time.
B.It makes us become strong.
C.Helping others will cost you lots of time.
D.Studies show that volunteers might feel happier and healthier.
E.It's more important to know how to be thankful people all the time.
F.By keeping good in mind, you'll give thanks for it even more than before.
G.So you have the stories to get your family talking at the Thanksgiving table.
书面表达
22
假设你是红星中学高三(1)班学生李华,你校将在下周五举办"校园文化节(Campus Culture Festival)"系列活动。
请给你班留学生 Jim 写封邮件,邀请他参加。邮件的内容包括:
1. 介绍你选择的活动内容;
2. 说明参加该活动的理由;
3. 询问是否愿意参加该活动。
注意: 1. 词数不少于 50;
2. 邮件的开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear Jim,
Yours,
Li Hua

官方微信公众号: bj-gaokao 咨询热线: 010-5751 5980

官方网站: www.gaokzx.com 微信客服: gaokzx2018



英语试题答案

单选

1【答案】

ח

【解析】

考查代词。句意为:用脚跳舞是一回事,用心跳舞又是另一回事。another表示三者以上中的另一个。因此选 D。

2【答案】

C

【解析】

考查一般现在时。根据问句"下一趟火车什么时候到?",为一般现在时态,可推知答句也应该保持同一时态,"它早上五点离开"。因此选 ${\bf C}$ 项。

3【答案】

D

【解析】

考查介词辨析。月光透过(through)窗户照亮我的卧室。选择 D。

4【答案】

Α

【解析】



考查非谓语动词。句意:上个月我们用了很多钱让人把房顶给换了,因为屋顶坏了。这里是固定搭配 have sth done, 意为 "请某人做某事" ,如 have my hair cut(理发)。选择 A。

5【答案】

В

【解析】

考查原因状语从句。句意: 既然你付了出租车费,晚饭就请让我付钱吧。until 直到; since 既然; unless 除非; although 虽然。选择 B。

6【答案】

Α

【解析】

考查一般过去时。句意: 一斯密斯先生,我的申请表填写正确吗? 一你在这里遗漏了一个问题。根据句意可知使用一般过去时。选择 A。

7【答案】

C

【解析】

考查条件状语从句。除非你已经准备得很好,不然在沙漠中野营不会让你感到愉快。because 因为; when 当……时候; unless 除非; until 直到。选择 C。

8【答案】

С

【解析】

考查动词时态。根据句意,这里指的是正在等回复,应使用现在进行时,因此选 C 项。

9【答案】

D

【解析】

考查限制性定语从句。句意:我们有一个学习中心,在那里孩子们可以进行自学活动。结合语境,可知先行词为 center 在定语从句中充当地点状语,故而用 where 引导。选择 D。

10【答案】

В

【解析】

考查非谓语动词。句意: 你应该使用卡片上的信息回答这些问题。这里的 use the information on your card 真正的主语是 you,是主谓关系,故而用现在分词。选择 B。

11【答案】

D

【解析】

考查表语从句。句意: 詹姆斯在交通事故中受伤很严重, 这是为什么(why) 今天他缺席的原因。选择 D。

12【答案】

В

【解析】

考查动词时态和语态。根据对话,因为房间已经都被预订了,所以没有空房了,强调的是过去发生的事情对现在产生的影响,应使用现在完成式;房间是被预定,应使用被动语态。因此选 B。

13【答案】

С

【解析】

考查并列连词。句意: 句意为: 我们最好现在就出发,不然就赶不上火车了。or 用作连词时表示 "不然,否则"。



选择C。

14【答案】

Α

【解析】

考查情态动词。句意: 你不必(needn't)捎我。我想锻炼想走回家。选择 A。

15【答案】

R

【解析】

考查名词性从句。主语从句部分缺少主语,排除 C、D 两项。whatever 表示无论什么; whoever 表示无论谁; 根据句意应选 B。

完形填空

16【答案】

CDBAC DABCB ACDBC

【解析】

- 1.考查动词短语辨析。句意:我出生和被养大(bring up 养育)在赞比亚的一个小镇。选择 C。
- 2.考查动词词义辨析。句意:从很小的年级,我被鼓励去探索(explore)世界和尽可能的提问。选择 D。
- 3.考查名词词义辨析。句意:我的爷爷是政府中职位很高的行政人员(official),但是他向别人尊重他一样尊重 (respect)所有人。选择 B。
- 4.考查动词词义辨析。句意见上。选择 A。
- 5.考查动词词义辨析。句意: 我经常观看爷爷和他人这样交流(communicate)。选择 C。
- 6.考查时间状语从句。句意: 我立志当我长大的时候(when)成为一个像他那样的人。选择 D。
- 7.考查反身代词。句意:我希望让人们对他们自己(themselves)感觉良好,通过进行有意义的对话来启发和激励(inspire)他们行动,创造一个面向所有人的更好的世界。选择 A。
- 8.考查动词词义辨析。句意见上。选择 B。
- 9.考查动词词义辨析。句意: 作为一个普通的非洲女孩,我知道生活会带来(offer)什么。选择 C。
- **10**.考查副词词义辨析。句意:我知道有糟糕的时候也会有好的日子。我在父母身上看到了,虽然他们从来不(never)隐藏自己的情感或者所处情境。选择 B。
- 11.考查形容词词义辨析。句意:从此以后,我对现实有了一种全面的(balanced 均衡的,全面的)的看法。选择 A。
- **12**.考查动词词义辨析。句意:我告诉克莱尔,我的自信来源于内心,我注定会遇到(meet)担心事情是否会有利于我(in my favor),但是我有勇气不去放弃我的梦想。选择 C。
- 13.考查名词词义辨析。句意见上。选择 D。
- 14.考查动词词义辨析。句意:书上的鸟儿不会担心树枝会断(break),因为他信任自己的翅膀(wings)而不是树枝。选择 B。
- 15.考查名词词义辨析。句意见上。选择 C。

阅读理解

17【答案】

(1)C (2)A (3)B (4)B

【解析】

(1)

细节题。根据文章中的 8:30 a.m.: Board the bus to your activity site 可知应选 C 项。

(2)

细节题。根据文章,喜欢户外活动的人适合选种花这项志愿活动,应选 A 项。

(3)

细节题。根据文章最后一段中的 Lovely Friends is an organization that visits animal shelters and provides volunteers to



spend time with the animals while their cages are cleaned.可知应选 B 项。

(4)

主旨大意题。文章的主要目的是招募志愿者,应选 B 项。

18【答案】

(1)C

(2)A

(3)B

(4)D

【解析】

(1)

事实细节题。根据第二段中的"…where people can go to be in the open air, away from the dirt and noise of cities."可知人们在那里可以远离城市的尘土和喧闹,拥抱大自然的清鲜空气和平静时光。选择 C。

(2)

事实细节题。根据第三段中的 "At the same time, it creates problem too." 可知游客前来有利有弊,第三段集中讲述了这些问题。选择 A。

(3)

推理判断题。根据第四段中的 "All National Parks in England are making more rules, which tell people how to take good care of their environment." 可知本段主要论述人们如何帮助改变英国国家公园面临的困境。选择 B。

(4)

文章来源题。本文主要介绍的是英国国家公园,故而最有可能来自于杂志的地理部分。选择 D。

19【答案】

(1)A

(2)C

(3)C

(4)D

【解析】

(1)

词义猜测题。 "edge" 意为 "边;优势"。故而 gain an edge 即获得优势。选择 A。

(2)

事实细节题。根据第四段中的 "In our study, higher-companies with strategic speed always made changes when necessary. They became more open to ideas and discussion. They encouraged new ways of thinking. And they allowed time to look back and learn." 可知注重 "战略性速度" 的公司会花费时间来讨论、回顾和学习,在必要的时候做出改变。选择 C。

(3)

事实细节题。根据最后一段中的 "Strategic speed serves as a kind of leadership." 可知战略性速度的关键在于领导层。 选择 C。

(4)

主旨大意题。根据第三段中的 "Firms sometimes fail to understand the difference between operational speed (moving quickly) and strategic speed (reducing the time it takes to deliver value). Simply increasing the speed of production...often leads to reduced value over time, in the form of lower-quality products and services." 可知本文主要区别公司发展的两种速度,对于战略性速度而言,不能一味地求实际速度的快,应该花费更多的时间。故而 D 选项更契合文中所论及的速度(speed)。选择 D。

20【答案】

(1)D

(2)A

(3)B

【解析】

(1)

事实细节题。根据文章第三段中的 Nicole has obviously told her mother that I am having heart surgery soon, so her mother has decided I need more nutrients.可知应选 D 项。

(2)

推理判断题。根据文章第五段,可知因为语言不通,Nicole 的妈妈带来了 iPad 来帮助交流,应选 A 项。



(3)

推理判断题。根据文章可知,作者主要是想表示对那个中国家庭的感激之情。应选 B 项。七选五

21

1.E 2.F 3.B 4.D 5.A

【解析】

- 1.正如我们了解的一样,大多数人可以轻松做到。但是更为重要的是如何能够一直做一个懂得感恩的人。选择 E.
- 2.通过内心保持友好, 你能够比以前更加会感恩。选择 F。
- 3.我们应该从失误中吸取教训,失误能够使我们变得坚强。选择 B。
- 4.有些人志愿帮助需要帮助的人。研究显示,志愿者能够更快乐更健康。选择 D。
- 5.善用时间。花费时间陪伴他人,显示他们对你多重要。选择 A。

书面表达

22【答案】

Dear Jim,

I'm writing to invite you to the annual Campus Culture Festival to be held next Friday.

This year the festival will provide various activities. As a lover of traditional culture, I'd like to choose kite flying. There will be pictures, poems and proverbs about kites when the time comes. We will also have the chance to learn how to make kites from folk artists. Besides, a competition for kite flying will be held. I'm sure we'll develop our awareness of traditional culture and practical ability during this activity.

If you are interested in it, please let me know. Hope to meet you at the Campus Culture Festival.

Yours,

Li Hua

【解析】

略

北京高考在线是长期为中学老师、家长和考生提供新鲜的高考资讯、专业的高考政策解读、科学的升学规划以及实用的升学讲座活动等全方位服务的升学服务平台。自 2014 年成立以来一直致力于服务北京考生,助力干万学子,圆梦高考。

目前,北京高考在线拥有旗下拥有北京高考在线网站和北京高考资讯微信公众号两大媒体矩阵,关注用户超 10 万+。

北京高考在线_2018年北京高考门户网站



http://www.gaokzx.com/

北京高考资讯微信:bj-gaokao

北京高考资讯

关于我们

北京高考资讯隶属于太星网络 旗下,北京地区高考领域极具 影响力的升学服务平台。

北京高考资讯团队一直致力于 提供最专业、最权威、最及时、 最全面的高考政策和资讯。期 待与更多中学达成更广泛的合 作和联系。 长按二维码 识别关注



微信公众号: bj-gaokao

官方网址:www.gaokzx.com 咨询热线:010-5751 5980

官方微信公众号: bj-gaokao 咨询热线: 010-5751 5980