# 2024 届安徽省高三摸底大联考

#### 英语

# 考生注意:

- 1.本试卷由四个部分组成。满分 150 分,考试时间 120 分钟。
- 2.考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对 应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径 0.5 毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题 区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。
- 3.本卷命题范围:高考范围。

第一部分听力(共两节,满分30分)

第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)

听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅 读一遍。

- 1. What's the weather like now?
- A. Warm. B. Cold.
- C. Windy.
- 2. What will the woman do next?
- A. Look for a job.
- B. Hold an interview.
- C. Take a test.

- 3. What's wrong with John?
- A. He is badly ill.
- B. He is under stress.
- C. He missed an appointment.
- 4. How will the woman get to Star Road?
- A. By subway.
- B. By car.
- C. By bus.
- 5. Where will the speakers go?
- A. To their home.
- B. To the doctor's.
- C. To the school.

第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)

听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选 项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后, C. The washing machine. 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。

- 6. What has gone wrong?
- A. The car.
- B. The electricity supply.

- 7. How is the man feeling?
- A. Embarrassed.
- B. Relieved.
- C. Unhappy.

听下面一段对话,回答第8至第10三个小题。

- 8. Why is the man calling?
- A. To confirm a reservation.
- B. To apologize for a misunderstanding
- C. To make a change about the booking.
- 9. What does the woman promise to do for the man?
- A. To keep the table for him.
- B. To arrange a table for more people.
- C. To change the booking for another day.
- 10. When will the man arrive at the restaurant?

A.By 7:00 p. m.

B.By 7:45 p. m,

C. By 9:30 p. m.

听下面一段对话,回答第11至第13三个小题。

- 11. Where are the speakers?
- A. In a cafe.
- B. In a bakery.
- C. In a supermarket.
- 12. What's the probable relationship between the speakers?
- A. Workmates.
- B. Friends.
- C. Husband and wife.
- 13. What does the woman recommend?
- A. A kind of bread.
- B. Some biscuits.
- C. Tea packets.

听下面一段对话,回答第14至第16三个小题。

- 14. What's the man's suggestion?
- A. Wearing a necklace.
- B. Giving up black shoes.
- C Choosing a formal dress.

NW.9kaoZx.c

- 15. Why does the man suggest the woman go without a scarf!?
- A It's too informal.
- B. It's not necessary.
- C. It doesn't go with the dress.

- 16. How does the man sound?
- A. Uneasy.
- B. Bored.
- C. Patient,

听下面一段独白,回答第 17 至第 20 四个小题。

- 17. What will be replaced by thicker ones?
- A. Some plastic cups.
- B. Some plastic bags.
- C. Some ice cream sticks.

- 18. Which is covered by the ban?
- A. Plastic cups.
- B. Water bottles.
- C. Bags of snacks.
- 19. What is the appeal of plastic producers?
- A. Putting off the ban,
- B. Providing alternatives.
- C. Creating job opportunities.
- 20. What is the concern of many people regarding the ban?
- A. Waste of wood.
- B. Profits of their businesses.
- C. Lack of government support.

- 第二部分阅读(共两节,满分 50 分)
- 第一节(共 15 小题:每小题 2.5 分,满分 37.5 分)

阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。

Δ

Non-fiction competition: The Anthology Travel Writing Award 2023

Established for writers who like to share authentic travel experiences and to provide a platform for publication, The Anthology (选集) Travel Writing Competition is open to original and previously unpublished travel articles in the English language by writers of any nationality, living anywhere in the world. We are looking for an engaging article that will capture the reader s attention, conveying a strong sense of the destination and the local culture.

#### **Prizes**

The winner will receive E 500 and the chance to see their work published in a future issue of Anthology.

#### Submission deadline and entry fees

Standard fee: E 15 until 30 November 2023

## How to enter

Click the button below to access the entry form. Fill in your details, upload your entry and complete the payment before clicking 'submit'. Please refer to the Terms and Conditions below for competition rules.

Submit your entry

# Terms and conditions

•To enter, submit an original, non-fictional, unpublished travel article, written in English with

a maximum of 1,000 words.

- There is no limit to the number of entries you can submit. Each submission will require a separate entry form and be subject to a separate entry fee.
- Submissions will be judged on literary merit, originality and readability.
  Once selected, the winner will be contacted by email or telephone.
  Copyright remains with the author but Anthology records publish or arrange a broadcast of selected works.
  - Prize money will be paid on publication of the winning article in Anthology magazine.
- 21. Which article may be suitable for the Competition according to the text?
- A. An original article on publication.
- B. An authentic published essay of travelling.
- C. An English article with more than 1,000 words.
- D. An essay of sightseeing tour that isn't published.
- 22. How much will the competitor pay if he/ she submits 3 entries?,

A.€15.

B. € 30.

C. €45.

D.€60.

- 23. When will the winner get the prize?
- A. The time that the work is judged.
- B. The time that the work is selected.
- C. The time that the writer is contacted.
- D. The time that the work is published,

She nods. Another lie

"Can I get you anything?" But what could 1 possibly get her? A bedroom of her own? A family with love?

"No, thanks."

Repeated absence from school recently, she has worn out teachers' patience. But I don't want to send her back to class. What use is it knowing all the square numbers and all the grammatical rules when she has to work out how to wash, cook and decide between feeding herself or her younger sister?

"A biscuit?" I offer. It works and Dana takes the biscuit I hand her.

I remember the first time I met Dana, the day after she locked herself in the house when her mum abandoned the family. I remember thinking how young she had built such a high wall around herself and how on earth I could possibly break through. As a social worker, it is my job to knock down such walls no matter how.

I know it would take more than a biscuit to ease out one of her bricks. But I will try." How are you feeling?" I push slightly, hoping the biscuit might have softened her. "OK,she says carelessly. I'm about to change topics when her eyes rest on my arm.

"How does that feel, Mia?"Dana stares at me. The sleeve (袖子) of my blouse has rolled up, showing how deep I have put my arm into the biscuit can. A deep scar (伤疤) along my arm is obvious against my fair skin.

<sup>&</sup>quot;Dana, how are you felig today?" 1 ask, my eyes clocking her dirty uniform, and the dark circles under her eyes,

<sup>&</sup>quot;OK," Dana says in a low and unclear voice.

<sup>&</sup>quot;Have you eaten today?"

I roll my sleeve back down, "It's from a fire. It hurt. But everything will be OK when you think it's OK."

Dana pauses (停顿) and picks up another biscuit. In that instant, I know something has NWW.9 changed in the room and we might actually be OK.

24. How does Mia tell Dana lies to her?

A. On her voice.

B. On her act of eating biscuit.

C. On words of her mum.

D. On her appearance and background.

25. What aim does Mia try to achieve?

A. To get Dana a family of love.

B. To push Dana to attend school.

C. To rebuild Dana's confidence of life.

D. To make Dana and her mother united.

26. From what aspect do Mia and Dana have something in common?

A. They both like biscuits.

B. They both experienced pain.

C. They both had a happy childhood.

D. They were both once locked in a house.

27. What is Mia like?

A. Kind and patient.

B. Generous and frank.

C. Independent and active.

D. Humorous and gentle.

Students at Eindhoven University of Technology didn't just want to build a car that wouldn't pollute the air;. they wanted to create one that could actually clean it up.

The college team has just exhibited a battery-powered car that absorbs CO2. Their car, called the Zem, is equipped with a special filter (过滤器) that cleans up the CO₂ produced by other cars on the road,

The Zem was born out of a challenge to build a completely carbon-neutral vehicle. Its body was 3D printed to reduce waste and minimize the production of CO<sub>2</sub>. Recycled plastics were also used throughout the outside and inside. The car s powertrain, which consists of small battery packs and a 22-kWh motor, also makes use of regenerative braking(制动) to increase efficiency.

The real difference maker, though, is the vehicle's special CO<sub>2</sub> filter. The Zem purifies the air through the special filter while moving, capturing the CO2 and storing it. It is able to absorb two kg of CO<sub>2</sub> for 20, 000 miles a year, meaning ten cars could store as much carbon dioxide as an average tree — a significant amount when considering the world's billions of cars are currently one of the leading sources of emissions.

Even if the technology isn't adopted, the team hope that their car can inspire automakers to start making cleaner vehicles." "We want to encourage the industry by showing what 15 already possible," the leader of the team said. "If 35 students can design, develop and build an almost carbon- neutral car in a year, then there are also opportunities and possibilities for the industry.

The Zem is the second zero-emission vehicle we've seen come out of the Eindhoven University of Technology. Last year, another team of students created the Stella Vita, a solar-powered vehicle that could travel up to 450 miles a day. We can't wait to see what the school's students come up with next.

28. Why do students invent the car?

A. To clean up the road while moving.

B. To polish their skills of making cars.

C. To reduce greenhouse gases in the air.

D. To test a special filter that can generate power.

29. What can we know from Paragraph 3?

A. The Zem is a minimized 3D printer.

B. The body of Zem can absorb CO<sub>2</sub>.

- C. The making of Zem is eco-friendly.
- D. The Zem is powered by recycled plastics.
  aph 5?
- 30. What do the leader's words mean in Paragraph 5?
- A. To show that they are trend- setting.
- B, To call on car makers to follow suit.
- C. To encourage more students to join the team.
- D. To require car makers to give more chances to the team.
- 31. Which of the following can be a suitable title of the text?
- A. An Innovative EV Car- Ridding the Air of CO<sub>2</sub>
- B. A New-concept EV Car--3D Printed Vehicle
- C. The Zem- -The First- generation Carbon-emitted Car.
- D. An Environmentally friendly Car- Completely made of Waste.

D

Los Angeles native Randall Bartlett sat under the rooftop of a traditional Chinese scholar's studio, occasionally turning a page of his book. The scene was in the reopened Liu Fang Yuan garden at the Huntington Library, Art Museum and Botanical Gardens. For him, the garden brings to life the Chinese philosophies he learned from books.

Phillip E. Bloom, director of the Center, for East Asian Garden Studies, says the idea for Liu Fang Yuan goes back to the 1980s with the initial aim of creating a collection of Chinese plants, but after research, they realized plants alone were not sufficient to demonstrate the essence of a Chinese garden. Eventually, it was decided to model a garden on scholarly retreats (隐居处) in the 16th and 17th century in Suzhou.

The decision was made partly due to the fame of Suzhou classical gardens, but also because similarities were found between the Huntington and Suzhou gardens. Bloom says that Henry Huntington, founder of the Huntington Library, is a successful US businessman who uses his fortune to collect rare books, artworks and to create gardens. "Many Suzhou gardens were also created by rich people who tried to pursue a scholarly lifestyle," he adds.

To preserve the character of the Suzhou gardens, the Huntington Library sought help from Suzhou, giving rise to <u>collaboration</u> between US and Chinese architects, contractors and designers. In all stages of construction, artisans ( $\bot E$ ) from Suzhou came to work on details of the venue.

After three years of expansion from 2018 to 2020, Liu Fang Yuan reopened to the public with 4.6 hectares of new landscape, making it one of the largest classical-style Chinese gardens in the world. The additions include courtyards displaying penjing, a scholar's studio,a pavilion (亭子) situated at the garden's highest point, etc.

"Now, it is meaningful to see how people from local communities interact with the garden. A lot of volunteers come to different lectures and exhibitions about Chinese culture that we hold regularly,"Bloom says. By exposing its visitors to arts and literature. Liu Fang yuan goes beyond international boundaries and bridges the cultural gaps between the two countries.

- 32. What does Liu Fang Yuan mean to Randall Bartlett?
- A. A scene of meeting scholars from China.
- B. A chance of experiencing Chinese culture.
- C. A place of bringing late philosophers to life
- D. A site of collecting Chinese books that interest him.
- 33. Why was the initial solution of Liu Fang Yuan given up?

- A. Because its budget was too tight to carry it on.
- B. Because people couldn't get Chinese scholars' help.
- C. Because people couldn't collect enough Chinese plants,
- D. Because it couldn't stand for the nature of Chinese gardens.
- 34. How many factors contribute to the building of Liu Fang Yuan according to Paragraph 3?
- A. Two.
- B. Three.
- C. Four.
- D. Five.
- 35. What does the underlined word "collaboration" in Paragraph 4 mean?
- A. Negotiation.
- B. Cooperation.
- C. Inspiration.
- D. Contradiction.

第二节(共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Sugar gets a lot of bad press when it comes to unhealthy food choices. But too much salt can be a problem, too. Nearly all Americans eat well over the maximum recommended salt intake every day.

## How much salt is too much?

The U. S. Food and Drug Administration (FDA) recommends that adults eat less than 2, 300 milligrams of salt a day. Most Americans consume about 3, 400 milligrams of salt a day.\_36\_.

\_37\_

A salt-heavy diet makes you preserve fluid, which leads to swelling (肿块) in the short term. But far more concerning is its impact on your body over time. More than enough salt intake can negatively affect your kidney function and leads to high blood pressure, the top risk factor for stroke.

## Signs your salt intake is too high

After eating a salty meal, look for the following signs to see if you' re more sensitive to effects of salt.

#### Swelling

If you eat a lot of salty foods, you'll experience fluid retention (when salt holds water in your body). You feel swollen, especially around the abdomen (腹部) and eyes. 38.

- Increased thirst
- \_39\_.But despite that, some people can't help but drink a good deal of liquid after eating salty foods.
  - Poor sleep quality

Eating too much salt. can mess with your sleep. A rise in blood pressure, along with frequent urges to drink, makes staying asleep difficult.

# How to remove salt out of your system?

 $\_40\_$  . The very best thing to do is sweat. "The body naturally removes it through sweat, tears and urine (尿).

Making a conscious effort to manage the salt in your diet will pay off. That's definitely a win-win solution.

- A. Signs of too little salt
- B. Effects of eating too much salt
- C. You may also notice the same phenomenon in your hands and feet
- D. The only difference is that some may have other beneficial minerals
- E Only athletes or people who sweat greatly could possibly need that amount

F. Recent research shows higher levels of salt don't cause people to be thirstier
G.If you' re feeling the effects of too much salt, there are a few ways to rid yourself of it

第三部分语言运用(共两节,满分 30 分)

第一节(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的 A.B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

After I won my first race at five, life was about winning races. Two kids, Ray J and Gil,\_41\_ that.

One day in our first NASCAR season, my teammate, Ray had to leave for home because his son Ray J suddenly developed cancer. He said something about\_42\_ to miss work for even a day. "Forget it," I interrupted. "Your\_43\_ comes first." The following months were\_\_ 44\_ for Ray J, chemotherapy (化疗) and long stays in the hospital. However, the strong- willed boy had been fighting against illness.

Gil was a six-year-old boy with a rare bone disease. His bones were so easy to break that a hug might\_45\_one of them. That day he was sitting in a wheelchair, and his legs were atrophied (扭曲萎缩). However, he had a big\_\_46\_. For fear of breaking his bones into pieces, I didn't\_47\_ his hand.\_48\_,I held up my hand. He touched it and then pulled his hand back. He smiled more brightly. He was a huge NASCAR\_49\_.He couldn't go outside and\_50\_, but watching the races and learning everything about the drivers distracted him from his\_\_51\_.

Had I ever thought much about what winning\_ 52\_ ? It is what I'm always aiming for.That's my job, and it's how I\_ 53\_ my family. But winning is more than just crossing the\_54\_ line first. The two kids are the true\_\_ 55\_.

- 41. A. recognized B. achieved C. resigned D. changed
- 42. A. hating B. expecting C. failing D. refusing
- 43. A. fee B. choice C. family D. attitude
- 44. A. necessary B. difficult C. absurd D. forgettable
- 45. A. damage B. cure C. change D. strengthen
- 46. A. sound B. goal C. face D. smile
- 47. A. examine B. outstretch C. move D. shake
- 48. A. Instead B. Generally C. Obviously D. Furthermore
- 49. A. fan B. expert C. competitor D. developer
- 50. A. hold on B. run around C. give up D. break through
- 51. A. debt B. task C. optimism D. pain
- 52. A. meant B. brought C. applied D. needed
- 53. A. love B. manage C. support D. encourage
- 54. A. border B. finish C. start D. power
- 55. A. losers B. cooperators C. winners D. doctors
- 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)

阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

Since a regulation on garbage sorting in Lhasa was set\_\_ 56\_motion in November 2022,low carbon has become a prevailing(盛行的)lifestyle among locals. In less than two months, a newly opened mini-market in a remote village in Xigaze City, Southwest China's Tibet autonomous region, has gathered a large core of\_\_ 57\_ (customer). "Garbage for cash" is the secret behind its success.

In a "green" supermarket in Lhasa's Karma Kunsang sub-district, the shelves\_58\_(pack) with edible oil, toothpaste and other daily commodities(商品). All the products are only\_59\_ (avail) through exchange. Sonam Dorje comes early with a big bag full of waste paper. He exchanges 16 points, 60 he uses to get a bag of salt.

The market has also provided jobs for four local residents that once lived under the poverty line, each\_61\_(earn) a monthly salary of 3, 000 yuan. Tenzin Drolma is responsible for counting and weighing the goods. "I'm very grateful for having such \_62\_interesting and stable job. Local residents are \_63\_ (high) motivated and I'm pretty busy every day."

Technology has also made the low carbon lifestyle smarter and cleaner. In a community in Lhasa's Chengguan district, the intelligent recycling bins can calculate the weight\_64\_upload the exchanged points to cards held by local residents. When the garbage bins are full, they will automatically 'remind' the cleaning staff\_\_65\_ (empty) them.

第四部分写作(共两节,满分 40 分)

第一节(15分)

假定你是李华,你的留学生好友 Peter 在你市举办的"中国传统文化知识竞赛(Chinese Traditional Culture Contest)"中获得外国选手组-等奖。请你给他写一封信,内容包括:

- 1.表示祝贺;
- 2.回顾他的付出和努力;
- 3.期待他为弘扬中国文化做出贡献。

## 注意:

- 1.写作词数应为80左右;
- 2.可适当增加细节,以使行文连贯。

第二节(25 分)

### The Perfect Gift

Colin walked through the mall with his head down. He couldn't bear to look at another window display of great Christmas gifts he couldn't afford. There were only a few days left until Christmas, and Colin still didn't have a present for his parents. He had only managed to save four dollars and seventeen cents. He counted the money in his pocket and sighed heavily,

"You look upset today, Colin. What is the matter?" Colin's older sister Whitney asked. Colin explained his problem to his sister.

- "Why don't you make them something?" Whitney suggested.
- "Making presents is for babies," Colin said, "Mom and Dad won't like baby stuff."
- "Hey, that is not true. When I was your age, I wrote Mom and Dad a poem for Christmas. They loved it so much that they had it framed (...做框) ," Whitney said.

Colin knew that was true. The poem was hanging in the living room right above the fireplace. Mom and Dad often stood at the fireplace and read the poem to him, But Colin wasn't good at writing poems, so that didn't really help him.

"It doesn't have to be a poem," Whitney said, "It could be anything that makes them think of you whenever they look at it. That's why homemade gifts are special - because they make you think of the person who made it,

"But I don't know how to make anything Mom and Dad would actually want!" Colin said, kicking a tiny stone across the parking lot,

Whitney opened the car door. "Yes, you do! You' re always drawing those funny little comics. Why don't you do a family portrait(全家福) as a comic? Mom and Dad would love it."

www.9kaozx.c "Maybe," Colin said. He thought about the idea the whole way home. He even pictured how he would draw everyone.

注意:

1.续写词数应为 150 左右;

2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

For the next two days, Colin drew one picture after another.

After all the other presents were opened, Colin handed his gift to his parents.\_\_

# 2024 届安徽省高三摸底大联考・英语 参考答案、解析及评分细则 y gkaozx.co

#### 听力部分录音稿

Text 1

W: I'd better take off this coat. It's rather warm.

M: This is an incredible season. It was cold and windy when we left home this morning.

Text 2

M: How is your job hunting?

W: I've got shortlisted for Inova. But I will be tested before I can take an interview.

Text 3

W:Do you have an appointment with the doctor? Aren't you feeling well?

M. No. I don't need to see a doctor. I have an appointment with John, my friend, who is a doctor. He is under great pressure these days. So we'll go swimming together to get him refreshed.

M:It's too late for the subway service. I can give you a lift.

W: It will be nice if you can just drive me to Star Road, where I can take the bus home.

M. No problem.

Text 5

M. Maybe you need to stay home for another day.

W. I kept coughing but my temperature is OK now. Please drive me to school. I don't want to miss too many lessons.

M. All right.

Text 6

M. What's wrong with the washing machine? I just can't get it started.

W: It's not the washing machine. It's the power failure.

M: Power failure? What can we do without electricity?

W: I called the electricity service just now but the line is occupied. Maybe we should drive there to report thi WW. 9kaoz

Text 7

M: Good evening. Is that the Ivy Restaurant?

W:Good evening, sir. Yes. How may I help you?

M: My name is Loid Smith and I have a booking at 7 p.m. this evening for 8 people.

W: Just give me one moment. OK, I find your reservation.

M. Well, I'm just calling to apologize and say that unfortunately we are running around 45 minutes late this evening. Are you OK to hold the table for me, please?

W. Yes, that's not a problem. Please don't arrive any later than 7:45 p.m. as we do have another booking for that table at 9:30 p.m.

M:OK, brilliant. Thank you very much. See you soon.

W:See you.

Text 8

W. Hi, Simon!

M.Oh, hi, Laura! I haven't seen you for a while.

W. It has been ages, hasn't it?

M: How are things?

W. All good. Thanks. I'm just picking up a few bits for dinner. It has been a long day for me so I don't fancy cooking tonight.

M. I know the feeling. I have picked up some biscuits but I should probably go and get some meat and vegetables

W. Have you tried Waitrose bread? It's perfect with a cup of tea.

M: No, but that sounds delicious. I will get some of them.

W: Hey, we should get a coffee together soon. Are you free next week?

进入北京高考在线网站: http://www.gaokzx.com/ 获取更多高考资讯及各类测试试题答案!

M: Yes, sure. I'll be in touch. I'll invite James, too.

W: Good idea, OK, Chat soon and enjoy those biscuits.

Text 9

M: Are you ready for the party tonight?

M:It looks lovely. But I see what you mean. Why not wear a necklace to dress it up a bit?
W:Yeah, good plan. And what do you think about wearing. Www.gkaozx.co

M. You can go without that. I think it's going to be sunny today.

W.OK. And what about shoes?

M: I suggest black heels. They go with everything.

W: Great! Can you wait a few more minutes?

M. Sure. I can wait all my life.

Text 10

M; India banned some single-use plastic products. For the first stage, it has identified 19 plastic items that aren't very useful but have a high potential to become litter and makes it illegal to produce or sell them. These items range from plastic cups and straws to ice cream sticks. Some single-use plastic bags will also be replaced with thicker ones that can be reused. Thousands of other plastic products—like bottles for water or soda or bags of snacks—aren't covered by the ban. But the government has set targets for producers to be responsible for recycling them after their use. Plastic producers had appealed to the government to delay the ban, saying it may cause potential job losses. But India's environment minister said that the banned items were identified while keeping in mind the availability of alternatives like bamboo spoons and wooden ice cream sticks. But in the days leading up to the ban, many people said if plastic bags are stopped without a readily available and equally cost-effective replacement, their business will be affected.

#### 参考答案

 $1\sim$ 5 ACBBC 6∼10 BCCAB 11∼15 CBAAB 16∼20 CBAAB

- 21. D 细节理解题。根据短文首段"Established for writers who like to share authentic travel experiences and to provide a platform for publication, ... living anywhere in the world, "可知,未发表的游记文章才是合格 的参赛作品。
- 细节理解题。根据短文"Submission deadline and entry fees"部分"Standard fee: € 15 until 30 November 22. C 2023"和"There is no limit to the number of entries you can submit. Each submission will require a separate entry form and be subject to a separate entry fee."可知,提交三份作品的参赛者需缴纳 € 45 的参赛费。 \
- 23.D 细节理解题。根据短文"Prize money will be paid on publication of the winning article in Anthology magazine."可知,获奖者将于获奖作品出版时收到奖金。
- 细节理解题。根据短文首段"... my eyes clocking her dirty uniform, and the dark circles under her eyes."、第七段"... she has to work out how to wash, cook and decide between feeding herself or her younger sister"和第九段"... the day after she locked herself in the house when her mum abandoned the family. "可知, Dana 由于家庭变故,生活窘迫, Mia 正是根据 Dana 的<mark>外表和家庭情况判断出 Dana 并未讲述</mark> 真实情况。
- 推理判断题。根据短文第九段"... the day after she locked herself in the house when her mum 25. C abandoned the family. ... it is my job to knock down such walls no matter how. "可知, Dana 由于家庭变故, 生活窘迫,以至于封闭自己。社会工作者 Mia 决心帮助 Dana 破除束缚她的心墙,重建生活的信心。
- 细节理解题。根据短文第九段"... the day after she locked herself in the house when her mum abandoned the family. . . . it is my job to knock down such walls no matter how. "、倒数第三段" 'How does that feel, Mia?' Dana stares at me. The sleeve of my blouse ... A deep scar along my arm is obvious against my fair skin. "和倒数第二段"I roll my sleeve back down, 'It's from a fire. It hurt. But everything will be OK when you think it's OK. ""可知,他们二人都经历过疼痛,只是一个是心灵上的,一个是身体上的。
- 推理判断题。根据短文第九段"... the day after she locked herself in the house when her mum abandoned the family. ... it is my job to knock down such walls no matter how. "可知, Mia 是位心地善良的 人。根据短文第十段"I know it would take more than a biscuit to ease out one of her bricks. But I will try, 'How are you feeling?' I push slightly, hoping the biscuit might have softened her."可知, Mia 知道,要想让 Dana 敞开心扉,重建生活信心,一块饼干根本不可能实现。但是 Mia 愿意循循善诱,希望通过饼干为切入 点,一步步转变 Dana 的人生态度。因此, Mia 是善良且有耐心的人。
- 28. C 细节理解题。根据短文首段"Students at Eindhoven University of Technology didn't just want to build a car that wouldn't pollute the air; they wanted to create one that could actually clean it up."和第二段"The 进入北京高考在线网站: http://www.gaokzx.com/ 获取更多高考资讯及各类测试试题答案!

- college team has just exhibited a battery-powered car that absorbs CO<sub>2</sub>. Their car, ... by other cars on the road, "可知,这群学生制造汽车的目的是能吸收二氧化碳,即减少温室气体。
- 29. C 推理判断题。根据第三段"The Zem was born out of a challenge to build a completely carbon-neutral vehicle. Its body was... were also used throughout the outside and inside."可知, Zem 的制造减少浪费、使用再生材料,因此制造它对环境损害小,即生态环境友好的。
- 30. B 推理判断题。根据第四段"'We want to encourage the industry by showing what is already possible,' the leader of the team said. ... and possibilities for the industry.'"可知,这位领导的言外之意是呼吁汽车 生产商能效仿他们投入环保型汽车的研发。
- 31. A 文章主旨题。根据全文信息可知,本文主要介绍了一款由大学生研发出来的既可以不污染环境又可以清除空气中的二氧化碳气体的电动汽车,此外还讲述了该汽车的环保生产和清除二氧化碳气体的工作原理等相关情况。
- 32. B 推理判断题。根据短文首段"For him, the garden brings to life the Chinese philosophies he learned from books."可知,此处对于 Randall Bartlett 来说是一个能够真切感受在书中读到的中国哲学,即体验中国文化的地方。
- 33. D 细节理解题。根据短文第二段"they realized plants alone were not sufficient to demonstrate the essence of a Chinese garden."可知,最初的修建方案之所以放弃是因为按照该方案建造的园林无法体现中国园林的本质特点。
- 34. A 细节理解题。根断短文第三段"The decision was made partly due to the fame of Suzhou classical gardens, but also because similarities were found between the Huntington and Suzhou gardens."可知,在流 芳园的建造过程中苏州园林的名气以及亨廷顿和苏州的相似性两个因素起了决定性作用。
- 35. B 词句猜测题。根据短文第四段"To preserve the character of the Suzhou gardens, the Huntington Library sought help from Suzhou, giving rise to collaboration between US and Chinese architects, contractors and designers. In all stages of construction, artisans from Suzhou came to work on details of the venue."可知,在建设这个园林期间,来自苏州的工匠会到工作的场地参与细节问题的工作,说明中美建筑师,承包商和设计师在这个过程中的合作,因而划线词此处指"合作"含义。
- 36. E 根据上文"The U. S. Food and Drug Administration (FDA) recommends that adults eat less than 2,300 milligrams of salt a day. Most Americans consume about 3,400 milligrams of salt a day."可知,大多数美国成年人每日的食盐量应低于 2300 毫克,但是大多数美国人日用量却超过 3400 毫克,结合各选项信息,只有 E 选项(只有运动员和出汗多的人可能需要这个量)契合语境。that amount 对应 about 3,400 milligrams of salt。
- 37. B 根据下文"A salt-heavy diet makes you preserve fluid, which leads to swelling in the short term. But far more concerning is its impact on . . . the top risk factor for stroke."可知,本部分主要涉及食用过量食用盐对身体的负面影响,由此可推知本小段标题为 B 项。
- 38. C 根据上文"You feel swollen, especially around the abdomen(腹部) and eyes."可知,本部分涉及食用过量食盐后身体会出现的一些症状。C 项也是谈论此问题,顺承文意。
- 39. F 根据下文"But despite that, some people can't help but drink a good deal of liquid after eating salty foods."可知,本空语意与下文形成转折,再结合本小段标题"Increased thirst"可推知,F项能契合语境。
- 40. G 根据本小段标题"How to remove salt out of your system"和下文可知,此空应填入与去除体内过多食盐有关的内容。考查各选项信息,可推知 G 项契合语境。
- 41. D 根据前文"... life was about winning races"和尾段"The two kids are the true \_\_\_\_\_"可知,作者认为,两个孩子改变了他的这种观点。
- 42. A 根据后文"'Forget it,' I interrupted.'Your \_\_\_\_\_ comes first.'"可知,我让 Ray 回家,说明 Ray 不想耽误工作。
- 43. C 根据前文"Ray had to leave for home because his son Ray J suddenly developed cancer."可知,作者认为 Ray 应该回家照顾患了癌症的家人,即家庭最重要。
- 44. B 根据后文"chemotherapy and long stays in the hospital"可知, Ray J 过得很困难。
- 45. A 根据前文"His bones were so easy to break"可知,甚至一个拥抱都有可能伤到他的骨头。
- 46. D 根据前文"That day he was sitting in a wheelchair, and his legs were atrophied. However, he had a big ..."可知,即使 Gil 身体遭受极大痛苦,但是他很乐观,面带笑容。
- 47. D 根据前文"For fear of breaking his bones into pieces"可知,作者因为害怕伤到 Gil 的骨头,没有握他的手。
- 48. A 后文"I held up my hand,"与前文"I didn't his hand,"是转折关系。
- 49. A 根据后文"watching the races and learning everything about the drivers"可知,Gil 是 NASCAR 的粉丝。
- 50. B 根据前文"He couldn't go outside and ..."可知, Gil 不能随意到户外跑着玩。
- 进入北京高考在线网站: http://www.gaokzx.com/ 获取更多高考资讯及各类测试试题答案!

- 根据前文"but watching the races and learning everything about the drivers distracted him from his "可知,虽然不能出去玩,但是看比赛和了解赛车手可以让他从身体的痛苦中解脱出来。
- 52. A 根据后文"It is what I'm always aiming for. That's my job,"可知,作者很少反思赢意味着什么。
- 53. C 根据前文"That's my job"可知,赛车是作者养家糊口的方式。support one's family 意为"养家糊口"。
- 54. B 根据前文"winning"可知,赢意味着冲过"终点线 finish line"。
- line first,"以及上文中两个男孩的故事, 55. C 根据前文"But winning is more than just crossing the 作者认为,赢不只是冲过比赛中的终点线,赢应该从整个生命和生活意义的层面上来定义,而两个孩子的积 极态度才是赢得了与困难作斗争的这场人生的比赛。
- 56. in 57. customers 58. are packed 59. available 60. which 61. earning

64. and 65. to empty

One possible version:

Dear Peter,

Learning your winning the first prize in the Chinese Traditional Culture Contest organized by our city, I'm writing to extend my sincere congratulations to you.

It comes as no surprise, for you are keenly interested in Chinese culture and have been continuously exploring it. Not only did you refer to abundant resources, but also you consulted many locals and professionals, which equips you with comprehensive knowledge and good command of Chinese culture.

Congratulate you on your success again and I hope you can devote yourself to spreading Chinese culture and make it more accessible to people around the world.

> Yours, Li Hua

One possible version: For the next two days, Colin drew one picture after another. He was so absorbed in his work that he even ignored his sister's calling him from downstairs to have dinner. He was trying to make sure everyone was drawn perfectly. Finally, he had everyone just right, his mother wearing her usual kind smile, his father holding his favorite book, his sister looking good in her red dress, and he himself standing beside them smiling widely. He wrapped the present carefully and put it under the tree on Christmas morning,

After all the other presents were opened, Colin handed his gift to his parents. Colin held his breath as his mom carefully unwrapped it. He had expected his mum would be disappointed but the moment she saw the comic, she started to cry. "This is the best present you've ever given us, Colin. You must have spent a lot of time on it," his mother said, holding the boy in her arms. "I know just where to put it," his dad said with a smile. He took the drawing and placed it beside Whitney's poem above the fireplace. Colin stared up at the Www.9kaoz comic. It was really the perfect gift.

